*Σοκολατάκια*
~Υλικά για 150 τεμάχια περίπου~
2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ Παπαδοπούλου
1 σακουλάκι αμύγδαλα ωμά ξεφλουδισμένα
6 σοκολάτες κουβερτούρα
1 κεσεδάκι φρουτάκια θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ
1 σακουλάκι τρούφα
1 ποτήρι ανθόνερο, ή νερό, ή χυμό πορτοκάλι ότι προτιμάτε
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τις 2 κουβερτούρες , τα αμύγδαλα και αναμιγνύουμε μαζί και τα φρουτάκια και το ανθόνερο ή (νερό αν θέλετε)
Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα και αυτοσχεδιάζουμε τα σοκολατάκια μας.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τις υπόλοιπες κουβερτούρες διαδοχικά μισές μισές ανακατεύοντας συνέχώς για να μη σβολιάσει, όταν λιώσει η κουβερτούρα την αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μερικά από τα σοκολατάκια μέσα στην κατσαρόλα για να πάρουν σοκολάτα, τέλος στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα σοκολατάκια μας για να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τρούφα, στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Καλή επιτυχία***
Ζαχαροπλαστική
_Σοκολατάκια κάστανο***
~Είναι η πιο εύκολη, αλλά... και η πιο απολαυστική συνταγή~
_Κόβετε ελάχιστο το φλόυδι από τα κάστανα, (όσα κάστανα θέλετε εσείς ) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Υστερα τα βγάζετε από τη φωτιά, τα καθαρίζετε πολύ καλά και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν εντελώς τα υγρά τους. Στη συνέχεια λιώνετε σε χαμηλή φωτιά διαδοχικά τη σοκολάτα κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς.Μόλις λιώσει ρίχνετε μέσα τα κάστανα λίγα,λίγα και αφού καλυφθούν με τη σοκολάτα τα βγάζετε τα ακουμπάτε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε τα παγώσουν.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα.
Το αποτέλεσμα... δεν θα σας το πω, ανακαλύψτε το μόνοι σας.
Υ.Γ. Αν τα κάστανα είναι έως ένα κιλό, τρεις κουβερτούρες είναι αρκετές.
Καλή επιτυχία!!!
Γλυκό κουταλιού νεραντζάκι πράσινο.
![]()
Υλικά
1 κιλό νεραντζάκια μικρά
1,1/2 κιλό ζάχαρη
4 κ.σ. γλυκόζη
6 ποτήρια νερό
_Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα νεραντζάκια πριν βγάλουν κουκούτσια, τα αφήνουμε μια μέρα για να μαλακόσουν.
Ύστερα με ένα ξυλάκι (ξυλάκι από σουβλάκι) τριπάμε τα νεραντζάκια, τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή καλύτερα σε χύτρα και τα βράζουμε 20 λεπτά περίπου, για να μαλακόσουν.
Κατόπιν τα αδιάζουμε σε μια λεκάνι και τα αφήνουμε για δέκα μέρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές την ημέρα,
Τη δέκατη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
Την επόμενη τα βράζουμε αλλά δέκα λεπτά.
Η διαδικασία αυτή γίνεται για να ισχορήσει περισσότερη ζάχαρη στο εσωτερικό του και να μήν πικρίζει.
Τέλος βράζουμε το γλυκό μας έως ότου δέσει το συρόπι του.
Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!
~Είναι ένα γλυκό που χρειάζεται αρκετή υπομονή, αλλά... το αποτέλεσμα, δεν συγκρίνεται~***
_*Μαρμελάδα κυδώνι.
Υλικά
1 κιλό κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
λίγο γαρύφαλλο
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 7-8 λεπτά.
Μόλις μαλακόσουν τα βάζουμε στο μούλτι και τα κόβουμε ελαφρός έτσι ώστε να μένουν κάποια μικρά κομματάκια ή τα πατάμε απλός με την κουτάλα.
Ύστερα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να βράσει για 5 λεπτά.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε να περάσουν 2 ώρες και ξαναβράζουμε και φήνουμε τη μαρμελάδα μας να δέσει. (Προσέχοντας πάντα να μην πιάσει η κατσαρόλα).
~Μυστικό: Για να πάρει η μαρμελάδα μας ωραίο κόκκινο χρώμα σκεπάζουμε την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του βρασίματος~***
~Επίσης αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας στο φούρνο μικροκυμάτων για να μην χαλάει η μαρμελάδα μας~
Κουλουράκια με ινδική καρύδα***
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
3/4 της κούπας ινδική καρύδα
1/2 της κούπας τριμμένα αμύγδαλα αποφλιωμένα
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
125gr μαργαρίνη
1-2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
1/2 κ.γ. σόδα
15gr μπέϊκιν πάουντερ
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσης
_Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού τη μαργαρίνη,το ξύσμα πορτοκαλιού τις βανίλιες, το κονιάκ, τη ζάχαρη και χτηπάμε τα υλικά για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μίγμα τα αμύγδαλα , την ινδική καρύδα,τις βανίλιες,το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη. Τέλος ρίχνουμε το αλέυρι όσο πάρει έτσι ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή.
_*Αυτοσχεδιάζουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί αντικολλητικό και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 200ους βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Ροξάκια
2 αυγά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουτερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
1 ποτήρι καρύδια
Εκτέλεση
Ζεστένουμε ελαφρώς το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέϊκιν πάουτερ το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα της κουζίνας έως ότου το μίγμα γίνει λείο.
τέλος ρίχνουμε το αλεύρι όσο πάρει, έτσι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή.
Αφήνουμε τη ζήμη μας σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Υστερα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 κομμάτια, εκ τον οποίων το ένα να είναι μεγαλύτερο από τ' άλλα.
Πέρνουμε τότε το μεγαλύτεριο κομμάτι και αναμιγνύουμε τα καρύδια που τα έχουμε κόψει μέτρια, το κακάο, την κανέλα και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Στη συνέχεια το κόβουμε και αυτό σε 3 ίσα μέρη, ύστερα ανοίγουμε το κέθε κομμάτι σε σχήμα λουκάνικου και το τυλίγουμε με το φύλλο που έχουμε ήδη ανοίξει από τη ζήμη που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Κόβουμε τότε τα ροξάκια μας σε ροδέλες και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 200ους βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για να συροπιάσουμε το γλυκό μας θα πρέπει το ένα από τα δύο να κρυώσει ελαφρώς
Υλικά για το σιρόπι
5-6 γαρύφαλα (ξυλάκι)
1 κιλό ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό
2-3 φλούδες πορτοκάλι
Βράζουμε το σιρόπι μας σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί
_Καλή επιτυχία*